Gerookte zalm met citroencrème
bereiden
Ingrediënten
- 200 g gerookte zalm
- 4 eetlepels crème fraîche
- 1 biologische citroen
Bereiden
Snijd de plakken zalm in flinke ruiten of repen en prik ze nonchalant aan een vorkje. Leg de vorken op een schaal.
Meng de crème fraîche met versgemalen peper en een paar druppels citroensap (steek de punt van een mesje in de citroen en knijp). Schep op elk vorkje een lepeltje crème fraîche.
Was en droog de citroen. Rasp de schil boven de vorkjes dun eraf. Heb je geen rasp, snijd dan met een schilmesje of dunschiller brede repen van de schil. Alleen het geel, niet het bittere wit! Snijd die repen vervolgens in smalle reepjes en hak ze fijn. Strooi de schilsnippers over de vorkjes. Maal er nog wat grove peper over.
Extra benodigd
16 gebak- of dessertvorkjes
Variatietip
Je kunt in plaats van citroenrasp ook geraspte sinaasappelschil gebruiken, of gekneusde roze peperkorrels over de crème fraîche strooien. Prik eventueel eerst een stukje komkommer of avocado aan de vork en wikkel de zalm daaromheen.
Kookboek
Het recept 'Gerookte zalm met citroencrème' is afkomstig uit het kookboek...
Hapas
Ingrid van Koppenhagen & Yolanda van der Jagt
Speciaal voor iedereen die wel eens wat anders wil presenteren dan die eeuwige kaasblokjes met worst en olijven. In meer dan 50 recepten wordt met Hollandse... lees verder
© De Boekenmakers