Gordon Ramsay: gegrilde kippers (warmgerookte haringen)
bereiden
Ingrediënten
- 4 kippers (warmgerookte haringen), elk ca. 200 g
- 50 g zachte ongezouten boter
- 1 volle theelepel Engelse mosterd
- voor de gegrilde tomaten
- 4 grote trostomaten, doormidden
- olijfolie, voor het besprenkelen
Bereiden
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Bereid eerst de tomaten: leg ze met de snijkant naar boven op een licht met olie ingevette bakplaat. Strooi er zout en peper over en besprenkel ze met een beetje olijfolie. Gril ze 8-10 minuten, tot ze zacht beginnen te worden, maar nog wel hun vorm behouden.
Bekleed intussen twee grote bakplaten met aluminiumfolie en vet de folie lichtjes in met boter. Leg de kippers erop met het vel naar beneden. Meng de resterende boter, de mosterd en een beetje zwarte peper. Verdeel het mengsel over de kippers.
Houd de gegrilde tomaten warm in een matig warme oven. Zet de kippers 3-4 minuten onder de grill, tot ze net gaar zijn; ze horen net stevig aan te voelen wanneer u er zachtjes op drukt. Leg ze op voorverwarmde borden en garneer met peterselie en partjes citroen. Serveer meteen, met de gegrilde tomaten en bruinbrood.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Opmerking
'Het is tijd om kippers weer onder de aandacht te brengen: ze zijn snel en gemakkelijk te bereiden, en smaken fantastisch. Samen met bruinbrood en gegrilde tomaten vormen ze een heerlijke brunch of lunch.' - Gordon Ramsay
Kookboek
Het recept 'Gordon Ramsay: gegrilde kippers (warmgerookte haringen)' is afkomstig uit het kookboek...
Gordon Ramsay's Pub Food
Gordon Ramsay & Mark Sargeant
Pub food is in Engeland een begrip: simpel en heerlijk eten. Samen met Mark Sargeant richte Gordon Ramsay een aantal pubs op in Londen waar simpele en eerlijke... lees verder
© Tirion Uitgevers