Koolvis-pakketjes met tortillachips
bereiden
Bevat per portie
270 kcal
Ingrediënten
- 50 g tortillachips
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 worteltjes, in dunne plakjes
- 1 grote gele paprika, in reepjes
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- sap van ½ citroen
- 4 stukken koolvisfilet van 150 g, eventueel ontdooid
- 1 eetlepel gemengde Mexicaanse kruiden
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verkruimel de tortillachips fijn in de keukenmachine of in een plasticzak met een deegroller en meng de olijfolie erdoor.
Verdeel de wortel, paprika en bosui over het midden van 4 grote stukken bakpapier of aluminiumfolie. Strooi er zout en peper over en sprenkel wat citroensap erover. Wrijf de koolvis in met citroensap en de Mexicaanse kruiden en leg ze op de groenten. Strooi de tortillachips over de vis.
Vouw de uiteinden van het bakpapier aan twee kanten van de vis naar elkaar toe en draai deze uiteinden dicht, zodat een open pakketje ontstaat. Zet de pakketjes op de bakplaat en schuif ze in de oven. Bak de koolvis in 20 minuten goudbruin en gaar. Lekker met rijst en een salade van tomaatjes.
Extra benodigd
Keukenmachine of deegroller, bakpapier of aluminiumfolie
Variatietip
Vervang de koolvis door tilapiafilet of meervalfilet. Neem in plaats van tortillachips gewone chips of cornflakes.
Het recept 'Koolvis-pakketjes met tortillachips' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau