Papillote met makreel, gedroogde tomaten en olijven
bereiden
Ingrediënten
- 8 gedroogde tomaten, in stukjes gesneden
- 8 zwarte olijven zonder pit, grof gehakt
- 8 basilicumblaadjes, grof gehakt
- 4 muntblaadjes, grof gehakt
- ¼ gekonfijte citroen, in stukjes gesneden
- olijfolie
- 4 makrelen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 210 °C.
De vulling: meng in een kom de gedroogde tomaten met de olijven, het basilicum, de munt, de gekonfijte citroen (verwijder de pitjes), 2 eetlepels olijfolie en versgemalen peper.
De pakketjes: knip vier stukken bakpapier af en bestrijk het midden met olijfolie. Vul de makrelen en bind ze dicht met een stukje keukentouw. Leg de vis op het bakpapier, vouw de pakketjes goed dicht en leg ze op een bakplaat. Bak de vis 10 minuten in de oven.
Serveer de makreel in het pakketje zodat hij lekker warm blijft. Lekker met basmatirijst.
Extra benodigd
Bakpapier, keukentouw
Tip
Vraag de visboer de kop en de ruggengraat van de makrelen te verwijderen, maar de staart vast te laten zitten aan de filets zodat de vis gemakkelijk gevuld kan worden.
Kookboek
Het recept 'Papillote met makreel, gedroogde tomaten en olijven' is afkomstig uit het kookboek...
Basic vis
Delphine de Montalier
Dit boek bevat alles wat je moet weten over koken met vis. Uiteraard staan de lekkere klassiekers er in, zoals bouillabaisse, gegrilde sardines en gevulde pijlinktvis
... lees verder © Uitgeverij Terra