Gebakken sliptong met garnalen
bereiden
Ingrediënten
- 4 panklare sliptongetjes, zonder vel
- 1 citroen
- 200 ml melk
- 4 eetlepels bloem
- 80 g boter
- 100 g gekookte, gepelde Hollandse garnalen
- enkele toefjes peterselie
Bereiden
Dep de tongetjes droog met keukenpapier, wrijf ze aan beide kanten in met zout en laat dat ca. 10 minuten intrekken.
Halveer de citroen en pers een helft uit; snijd de andere helft in vieren. Schenk de melk in een diep bord en strooi de bloem op een plat bord. Doop de tongetjes in de melk, laat ze uitdruipen en haal ze door de bloem; schud overtollige bloem af.
Verhit de helft van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak 2 tongetjes in ca. 5 minuten goudbruin en gaar; keer ze halverwege. Schep de tongetjes uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak de andere tongetjes in de rest van de boter.
Roer het citroensap en de garnalen door het bakvet en verhit het geheel al roerend ca. 30 seconden.
Leg de tongetjes op de borden en lepel de garnalen erover. Garneer ze met de partjes citroen en peterselie.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Kookboek
Het recept 'Gebakken sliptong met garnalen' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Vis
diverse auteurs
Laat je verrassen door de meest uiteenlopende gerechten met vis, schaal- en schelpdieren in 'Kook ook - Vis'. Denk bijvoorbeeld aan Franse vissoep, Zalmsoufflee en Pilaf... lees verder
© Inmerc