Gegrilde rode poon met sinaasappel
bereiden
Bevat per portie
290 kcal
34 g eiwit
14 g vet
7 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel verse rozemarijn, gehakt
- 2 rode ponen, schoongemaakt
Bereiden
Boen de sinaasappel schoon. Snijd één helft in dunne plakjes en pers de andere helft. Meng knoflook, sinaasappelsap, olijfolie, zout en rozemarijn en bestrijk de rode poon met dit mengsel.
Verwarm de ovengrill. Leg de vis naast elkaar op een bakplaat en laat ze in 7 minuten onder een hete grill goudbruin en gaar worden, keer ze halverwege.
Serveer de poon gegarneerd met sinaasappelplakjes in de buikholten. Lekker met sperziebonen en knoflookaardappelen: gekookte krieltjes met een sausje van yoghurt, scheutje olijfolie, peper, zout en geperste knoflook.
Vervangende vis
Forel, sardines
Kookboek
Het recept 'Gegrilde rode poon met sinaasappel' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis