Gegrilde rode poon met sinaasappel

2 personen
bereiden

waardering 7,6obv 7 waarderingen

Bevat per portie

290 kcal
34 g eiwit
14 g vet
7 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel verse rozemarijn, gehakt
  • 2 rode ponen, schoongemaakt

Bereiden

Boen de sinaasappel schoon. Snijd één helft in dunne plakjes en pers de andere helft. Meng knoflook, sinaasappelsap, olijfolie, zout en rozemarijn en bestrijk de rode poon met dit mengsel.

Verwarm de ovengrill. Leg de vis naast elkaar op een bakplaat en laat ze in 7 minuten onder een hete grill goudbruin en gaar worden, keer ze halverwege.

Serveer de poon gegarneerd met sinaasappelplakjes in de buikholten. Lekker met sperziebonen en knoflookaardappelen: gekookte krieltjes met een sausje van yoghurt, scheutje olijfolie, peper, zout en geperste knoflook.

Vervangende vis

Forel, sardines

Kookboek

Het recept 'Gegrilde rode poon met sinaasappel' is afkomstig uit het kookboek...

Over VIS & VIS

'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder

© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis

Overige vis tips