Gegrilde tong met yoghurt-saffraansaus
bereiden
Bevat per portie
395 kcal
55 g eiwit
16 g vet
7 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 1 envelopje saffraan
- 100 ml medium dry sherry
- 250 ml visfond of visbouillon
- ½ eetlepel bloem
- 250 ml volle yoghurt
- 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
- 2 theelepels gemalen komijn (djinten)
- 4 tongen of 8 sliptongen
Bereiden
Verhit 2 eetlepels olie in een sauspan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Roer de saffraan erdoor. Voeg de sherry en bouillon toe en laat het vocht inkoken tot het bijna verdampt is. Meng de bloem door de yoghurt en voeg de yoghurt al roerende aan het uimengsel toe. Blijf roeren tot een licht gebonden saus ontstaat en warm deze zachtjes nog enkele minuten door. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Verwarm de ovengrill voor.
Meng in een kommetje 2 eetlepels olijfolie met de sinaasappelrasp, komijn, zout en royaal zwarte peper. Bestrijk de tongen met dit mengsel en schuif ze op een bakplaat onder het hete grillelement. Rooster de vissen in 4-6 minuten mooi bruin en gaar. Keer ze halverwege de grilltijd.
Leg de gegrilde tong op warme borden en schep er wat saffraansaus over. Garneer eventueel met wat verse koriander. Lekker met gebakken aardappeltjes en broccoli.
Variatietip
Maak de saffraansaus wat pittiger door met het uimengsel 1-2 theelepels chilipoeder mee te fruiten.
Vervangende vis
Rog, schol, tongschar
Kookboek
Het recept 'Gegrilde tong met yoghurt-saffraansaus' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio VoorhuisOverige vis tips
Reacties op dit recept
- E Ik heb genoten. Wat een lekkere saus bij de zeetong. Dit is een blijvertje.
-
DIENTJE
Lekkere saus heb hierbij platte kaas gebruikt ipv yoghurt,
zeer lekker! Dientje