Rode poon van de barbecue met sjalottencompote
bereiden
Bevat per portie
340 kcal
31 g eiwit
17 g vet
14 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 rode ponen, panklaar
- enkele takjes rozemarijn
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 sinaasappel, in halve plakjes
- voor de sjalottencompote
- 1 eetlepel boter
- 1 eetlepel olie
- 250 g sjalotjes, gehalveerd
- 1 rode ui, in ringen
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 eetlepel witte wijn of sherry
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 hele steranijs
Bereiden
Begin met de sjalottencompote. Verhit de boter en olie in een hapjespan en fruit de sjalotjes en rode ui zonder dat ze kleuren. Voeg de rest van de ingrediënten toe en stoof zachtjes 15 minuten. Laat afkoelen en verwijder de steranijs.
Spoel de vissen af met koud water en dep ze droog met keukenpapier. Snijd ze aan de buikzijde iets verder open en leg er takjes rozemarijn in. Bestrijk de vissen met olie en bestrooi ze met peper, zout en kerriepoeder. Snijd ze aan beide kanten 3 keer diagonaal in en steek er plakjes sinaasappel in.
Leg de rode poon in een visklem op een hete barbecue en rooster ze in 10-12 minuten gaar. Keer ze halverwege. Lekker met sjalottencompote en grof bruinbrood.
Extra benodigd
Visklem
Vervangende vis
In plaats van rode poon is forel ook lekker.
Het recept 'Rode poon van de barbecue met sjalottencompote' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau