Tongsalade
4 personen
voorbereiden
bereiden
wachten
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 8 grote tongfilets, gestroopt
- sap van 2 citroenen, gezeefd
- 2 groene paprika's, doormidden, zonder pitjes en in blokjes
- 1 gele paprika, doormidden, zonder pitjes en in blokjes
- 1 wortel, in dunne plakjes
- 1 komkommer, in dunne plakjes
- 2 tomaten, ontveld, zonder pitjes en in blokjes
- 4-5 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel rozemarijnnaaldjes, fijngehakt
- 1 eetlepel wittewijnazijn
Voorbereiden
Leg de filets in een niet-metalen schaal, druppel er het citroensap over en dek ze met plasticfolie af. Zet ze 2 uur in de koelkast.
Bereiden
Doe de paprika's, wortel, komkommer en tomaten in een slaschaal. Meng de olijfolie, rozemarijn en azijn in een kommetje, voeg zout en peper toe en giet deze dressing over de salade.
Laat de filets uitlekken, snijd ze in stukjes en roer ze door de salade. Bestrooi het gerecht met wat zout en dien het op.
Extra benodigd
Plasticfolie
Variatietip
Alternatief voor tongfilet: coquilles of zeebaars.
Kookboek
Het recept 'Tongsalade' is afkomstig uit het kookboek...
De Zilveren Lepel Vis
diverse auteurs
De Italiaanse keuken is een van de beste viskeukens ter wereld. Het geheim? Goede, verse ingrediënten die puur en eerlijk zijn bereid. Deze visbijbel van
... lees verder © Van Dishoeck