Verse ansjovis op toast van Jean Beddington
bereiden
Ingrediënten
- 150 g verse ansjovis (te koop bij de visboer)
- 3 eieren, hardgekookt
- 4 sneetjes witbrood
- 75 g boter, gesmolten
- rasp en sap van 1 citroen
- olijfolie
Bereiden
Fileer de ansjovis: neem de ansjovis in de rechterhand (buikkant naar buiten) en pak de kop vast met de linkerhand. Draai de kop los, maar breek de ruggengraat niet. Trek nu de kop en ruggengraat naar de staart - dus door de kant van de buikwand en trek los. Haal de kleine vin weg van de rug en spoel licht in ijskoud water. Dep droog. (Of vraag de visboer of hij de vis wil fileren.)
Verwarm de oven voor op 190 °C. Pel de eieren. Prak het wit en het geel van de eieren apart van elkaar.
Snijd het witbrood in de gewenste toastvorm en besmeer licht met de gesmolten boter. Leg het brood op een bakplaat en zet deze 8-10 minuten in de oven totdat de toast licht krokant is. Haal de toast uit de oven en laat afkoelen.
Pak een liniaal; leg hierlangs het eigeel strak op één helft van de toast en vervolgens het eiwit op de andere helft. Leg de ansjovisfilet erop en besprenkel met citroensap, een paar druppels olie, zeezout en wat citroenrasp.
Extra benodigd
Liniaal
Kookboek
Het recept 'Verse ansjovis op toast van Jean Beddington' is afkomstig uit het kookboek...
Joie de Vivre
Sacha de Boer & Babs Assink
Voor 'Joie de Vivre' vroegen Sacha de Boer, Babs Assink en Janine Smits tien topchefs om op basis van recepten uit een klassiek Frans kookboek uit 1873 ieder twee originele en moderne menu's te ontwikkelen. De 60 overheerlijke gerechten die zo
... lees verder © Uitgeverij Terra. Beeld: Sacha de Boer