Wulken met zeewierpersillade
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 1 kilo verse wulken
- 8 zwarte peperkorrels
- 40 g zeesla
- 20 g tenen knoflook
- 40 g sjalot
- 300 g boter
Bereiden
Leg de wulken ten minste 2 uur in ruim gezouten water om het zand te verwijderen. Ververs het water een paar keer en spoel ze steeds goed af met koud water.
Doe de wulken in een pan, voeg koud water, wat zout en de peperkorrels toe, breng aan de kook en laat 25 minuten koken. Laat de wulken afkoelen in het kookvocht.
Spoel de zeesla een paar keer goed schoon met koud water en laat uitlekken. Pel de knoflook en sjalotten. Snijd de knoflook, sjalotten en zeesla fijn. Meng in een kom de zachte boter, knoflook, sjalot en zeesla en breng op smaak met zout en peper. De zeewierpersillade is nu klaar.
Laat de wulken uitlekken en verwijder de dekseltjes. Schep op elke wulk een beetje zeewierpersillade. Zet ze in de oven op 180 °C tot de persillade gesmolten is en serveer.
Kookboek
Het recept 'Wulken met zeewierpersillade' is afkomstig uit het kookboek...
Vis
Gaël Orieux
'Vis' is een culinaire bijbel waarin Gaël Orieux al zijn vakkennis deelt. Met dit boek kan de thuiskok en liefhebber van zeeproducten bijna 70 soorten vis en zeevruchten thuisbrengen en ze op de juiste manier klaarmaken. De 90 recepten zijn opgedeeld
... lees verder © Uitgeverij Terra