Meerval recepten
-
tip Gebakken meerval met citroen-peterseliejus
Vis, 25 min 7,5
-
tip Meerval met boontjes, courgette en amandelen
Vis, 30 min 7,5
-
Meerval met kaas-kruidenkorstje
Vis, 25 min 7,6
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Meerval
Meerval is een grote grijze zoetwatervis met een afgeplatte kop en snorharen. Hij lijkt een beetje op een kat, vandaar dat de Engelsen hem catfish noemen. Meerval komt oorspronkelijk uit Centraal Afrika en is makkelijk te kweken, omdat het een alleseter is die maar weinig zuurstof nodig heeft. Nederland is de grootste producent van meerval in Europa. Meerval wordt hier milieuvriendelijk gekweekt in een gesloten recirculatiesysteem en is al na 7 maanden geschikt voor consumptie. Het stevige, magere visvlees heeft een roze gloed en een zachte smaak.
[ Bron: 'Over Vis & Vis' ]
[ Beeld: Family Business | Shutterstock.com ]