Gegratineerde oesters met paprika en bieslook
bereiden
Bevat per portie
180 kcal
Ingrediënten
- ½ rode paprika, in piepkleine blokjes
- 2 eetlepels medium dry sherry
- 2 eetlepels oestersaus
- 12 oesters
- 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt
- 2 sneetjes oud witbrood
- 2 eetlepels (roerbak)olie
- 50 g waterkers
Bereiden
Verwarm de ovengrill voor.
Snijd de paprika in piepkleine blokjes. Roer in een kommetje de sherry en oestersaus door elkaar.
Maak de oesters voorzichtig open: steek een oestermes tussen de schelpen en snijd de sluitspier door. Breek de bovenste platte schelphelft eraf. Maak de oester in de onderste schelphelft los.
Zet de oesters in de schelp op een bakplaat en sprenkel het oestersausmengsel erover. Verdeel de paprikablokjes en het bieslook erover. Verkruimel de sneetjes witbrood (in de keukenmachine) en meng de (roerbak)olie erdoor. Verdeel dit kruim over de oesters.
Schuif de bakplaat 10 cm onder de grill en laat de oesters in 3-4 minuten goudbruin en gaar worden. Serveer ze op vier borden op een bedje van waterkers.
Variatietip
Vervang de oestersaus door 3 eetlepels Japanse sojasaus en 1 eetlepel gembersiroop.
Kookboek
Het recept 'Gegratineerde oesters met paprika en bieslook' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis