Gegrilde oesters (motoyaki)
bereiden
Ingrediënten
- ½ gele ui, fijngehakt
- 50 g fijngehakte shiitake of enoki
- 1 eetlepel boter
- 100 ml kewpie-mayonaise of andere mayo
- 1 theelepel shichimi togarashi (Japans kruidenmengsel) of normaal chilipoeder
- 1 eetlepel rode miso
- 8 oesters
- fijngesneden bosui
- partjes citroen
Bereiden
Bak ui en paddenstoelen op matig vuur in een koekenpan met boter tot ze zacht zijn. Breng op smaak met zout.
Meng de mayo, shichimi togarashi en miso en roer de paddenstoelen en ui erdoor.
Open de oesters en doe er een lepel van het mayomengsel op.
Leg ze op de grill tot de inhoud zachtjes begint de bubbelen. Garneer met wat bosui en sprenkel er wat citroensap over.
Opmerking
'Klassiek Japans bargerecht voor zowel oesterliefhebbers als –haters: als je oesters grilt krijgen ze een ander karakter en veranderen ze van oneetbaar voor sommigen in geliefd door de meesten. En ja, de mayonaise helpt vast ook. Eet motoyaki als onderdeel van een Japanse izakaya-avond of gewoon als je zin hebt in iets umamisch en lekkers bij de borrel.' - Jonas Cramby
Kookboek
Het recept 'Gegrilde oesters (motoyaki)' is afkomstig uit het kookboek...
Yakitori & Korean BBQ
Jonas Cramby
In Japan en Korea gaan ze voor maximaal levensgenot en wordt er niets aan het toeval overgelaten: vlees wordt kort gegrild, sauzen zijn zelfgemaakt en vlak ook zeker het sociale aspect van zitten rondom een tafelbarbecue niet uit
... lees verder © Good Cook