Oesters met calvados
bereiden
Ingrediënten
- 24 grote oesters, uit de schelp (vang het vocht op) maar met de schelpen
- 3 sjalotten, fijngehakt
- 2 appels, geschild, zonder klokhuis en geraspt
- 4 eetlepels calvados
- 4 eetlepels droge cider
- 100 ml slagroom
- 1 brioche, in sneetjes
Bereiden
Leg de oesters in hun onderschelp en zet ze op een bakplaat. Maak dan de saus. Doe de sjalotten, appels, calvados en cider in een pan, breng alles aan de kook en kook de vloeistof tot een kwart in. Zet het vuur laag, roer de slagroom door het vocht en laat alles nog ongeveer 10 minuten pruttelen.
Verhit intussen de grill. Zeef het opgevangen oestervocht plus al het vocht dat zich in de onderschelpen heeft verzameld, en roer het door de saus. Roer tot de saus dik genoeg is om aan de achterkant van een lepel te blijven hangen, haal de pan van het vuur en zeef de saus. Schep wat saus over elke oester in de onderschelpen, bestrooi ze met wat vers gemalen witte peper en zet ze voorzichtig in de grilleerpan.
Grilleer de oesters ongeveer 3 minuten of tot ze heel lichtbruin zijn. Dien ze direct met sneetjes brioche op.
Variatietip
Alternatief voor oesters: coquilles.
Kookboek
Het recept 'Oesters met calvados' is afkomstig uit het kookboek...
De Zilveren Lepel Vis
diverse auteurs
De Italiaanse keuken is een van de beste viskeukens ter wereld. Het geheim? Goede, verse ingrediënten die puur en eerlijk zijn bereid. Deze visbijbel van
... lees verder © Van DishoeckOesters tips
Reacties op dit recept
- Huub Ja, wat zal ik zeggen? Doe nog maar 'n portie!