Crostini met gerookte paling en komkommer
12 stuks
bereiden
bereiden
Bevat per portie
55 kcal
Ingrediënten
- 1 (afbak)stokbrood, schuin in 12 lange, dunne plakken
- 1 komkommer
- 200 g gerookte paling, in schuine reepjes van 1 cm breed
- 1 bosuitje, in dunne ringetjes
- 1 eetlepel verse dille, fijngehakt + kleine toefjes voor garnering
- sap van 1 limoen
- (Japanse) sojasaus
Bereiden
Verwarm de ovengrill voor. Leg de plakken stokbrood op een bakplaat en rooster ze onder de hete grill in enkele minuten aan beide kanten goudbruin.
Schil de komkommer en schaaf er met de kaasschaaf 12 lange slierten van ongeveer 4 cm breed af. Leg de slierten op een laag keukenpapier en dep ze droog.
Meng de palingreepjes in een kom met de uiringetjes, dille, peper naar smaak en 1 eetlepel limoensap.
Vouw de komkommerslierten losjes dubbel en leg ze op de crostini. Verdeel de palingsalade erover en druppel er nog wat limoensap en sojasaus over. Garneer met toefjes dille.
Extra benodigd
Keukenpapier
Het recept 'Crostini met gerookte paling en komkommer' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau