Palingsalade met radijs en limoen
bereiden
Bevat per portie
275 kcal
10 g eiwit
22 g vet
10 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 krop eikenbladsla
- 1 bosje radijs
- 1 limoen
- 200 g gerookte paling, in schuine stukken van 4 cm
- 2 bosuitjes, in smalle ringetjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel honing
- 4 eetlepels halvanaise of yoghurt
- 1 eetlepel verse basilicum, gehakt
Bereiden
Was de slabladeren en maak ze droog (in een slacentrifuge), scheur de slablaadjes wat kleiner. Snijd 4 grote radijsjes, niet helemaal door, in 8 plakjes. Leg ze in ijskoud water met 1 theelepel zout zodat ze als een bloemetje opengaan. Snijd de rest van de radijsjes in dunne plakjes. Rasp van de limoen 1 theelepel groene schil, pers ½ limoen en snijd de andere helft in plakjes.
Verdeel de sla over borden of een schaal. Leg daarop de paling, plakjes radijs en bosui. Meng olijfolie, limoensap en rasp, honing, halvanaise, basilicum en peper tot een dressing. Schenk deze over de paling. Garneer met plakjes limoen en radijsbloemen. Serveer er geroosterd wit brood of bruin brood bij.
Vervangende vis
Haring, gerookte forel, gerookte heilbot
Kookboek
Het recept 'Palingsalade met radijs en limoen' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis