Pangasius met rabarbercurry
bereiden
Bevat per portie
310 kcal
32 g eiwit
13 g vet
16 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 pangasiusfilets van 150 g
- sap van ½ citroen
- 250 g rabarber
- 4 eetlepels olie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 volle eetlepel milde Indiase currypasta of kerriepoeder
- 1 eetlepel suiker
- 50 g bloem
Bereiden
Besprenkel de pangasiusfilets met citroensap en wrijf ze in met zout en peper. Laat ze zo even liggen.
Maak de rabarber schoon, snijd de harde uiteinden eraf en trek eventueel harde nerven weg. Snijd de stengels in stukjes. Verhit 2 eetlepels olie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de currypasta en rabarber erdoor en bak het geheel 2-3 minuten. Voeg 2-3 eetlepels water toe en smoor de rabarber in nog 4-6 minuten zachtjes net gaar, de stukjes mogen niet tot moes koken. Breng de curry op smaak met suiker, zout en peper.
Wentel de pangasiusfilets door de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de vis in 6-8 minuten knapperig bruin en gaar. Serveer de pangasiusfilets op warme borden en schep de rabarbercurry erover. Lekker met basmatirijst en broccoli.
Variatietip
De curry wordt wat zachter van smaak als je het water vervangt door kokosmelk. Vervang de rabarber buiten het seizoen door 2-3 stevige appels. Laat de stukjes appel niet tot moes koken.
Vervangende vis
Tilapia, meerval, nijlbaars
Kookboek
Het recept 'Pangasius met rabarbercurry' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio VoorhuisPangasius tips
Reacties op dit recept
- Suzy Heel lekker!! Ik heb het gemaakt met kokosmelk ipv water. Alleen had er een beetje meer suiker bij mogen doen, maar voor de rest heel tevreden. Dit komt nog bij ons op het menu!