Pangasiusfilet met rode en gele paprika
bereiden
Bevat per portie
285 kcal
Ingrediënten
- 500 g pangasiusfilet, in stukken van 3 cm
- 1 eetlepel chilipoeder
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 rode uien, in dunne partjes
- 1 grote rode paprika, in reepjes
- 1 grote gele paprika, in reepjes
- 100 g zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
- sap van ½ citroen
- 2-3 eetlepels (platte) peterselie, fijngehakt
Bereiden
Kruid de stukken pangasiusfilet pittig met zout, peper en chilipoeder. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de ui en paprika in 3-5 minuten beetgaar. Schep de blokjes pangasius en olijven erdoor en roerbak nog 2-3 minuten. Schep de pangasius heel voorzichtig om.
Giet het citroensap boven de vis en paprika uit en schep de peterselie erdoor. Warm het gerecht nog heel even door en breng het op smaak met zout en peper. Lekker met pasta, rijst of couscous en een salade van komkommer.
Variatietip
Vervang de pangasiusfilet door meervalfilet. Schep met de vis ook beetgaar gekookte roosjes broccoli door het gerecht. Vervang het chilipoeder eens door Mexicaanse kruiden of tacokruiden.
Het recept 'Pangasiusfilet met rode en gele paprika' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau
Pangasius tips
Reacties op dit recept
- M J M Een eetlepel chillipoeder lijkt mij wat teveel van het goede ik denk eerder aan een Theelepel!