Pangasiusfilet met rode en gele paprika

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 285 kcal

Ingrediënten

  • 500 g pangasiusfilet, in stukken van 3 cm
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 rode uien, in dunne partjes
  • 1 grote rode paprika, in reepjes
  • 1 grote gele paprika, in reepjes
  • 100 g zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
  • sap van ½ citroen
  • 2-3 eetlepels (platte) peterselie, fijngehakt

Bereiden

Kruid de stukken pangasiusfilet pittig met zout, peper en chilipoeder. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de ui en paprika in 3-5 minuten beetgaar. Schep de blokjes pangasius en olijven erdoor en roerbak nog 2-3 minuten. Schep de pangasius heel voorzichtig om.

Giet het citroensap boven de vis en paprika uit en schep de peterselie erdoor. Warm het gerecht nog heel even door en breng het op smaak met zout en peper. Lekker met pasta, rijst of couscous en een salade van komkommer.

Variatietip

Vervang de pangasiusfilet door meervalfilet. Schep met de vis ook beetgaar gekookte roosjes broccoli door het gerecht. Vervang het chilipoeder eens door Mexicaanse kruiden of tacokruiden.

Bron

Het recept 'Pangasiusfilet met rode en gele paprika' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Pangasiusfilet recept tips

Reacties op dit recept

  • M J MEen eetlepel chillipoeder lijkt mij wat teveel van het goede ik denk eerder aan een Theelepel!

    reageren