Gebakken pangasiusfilet met mosterdsaus
- 4 personen
- 15 min
- waardering 8,1
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vis
bevat per portie
- 315 kcal
Ingrediënten
- 4 pangasiusfilets van 125 g
- 200 ml koelvers sinaasappelsap
- 4 eetlepels bloem
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 eetlepels grove mosterd
- ½ eetlepel suiker
- 2 eetlepels fijngehakte verse dille
- allesbinder
Bereiden
Wrijf de pangasiusfilets in met 2 eetlepels sinaasappelsap, zout en peper. Wentel de filets door de bloem. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de vis op matig tot hoog vuur in 8-10 minuten goudbruin en gaar.
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een steelpan en fruit de ui zachtjes glazig. Roer de rest van het sinaasappelsap, de mosterd, suiker en dille door de ui en warm de saus even zachtjes door. Bind de saus eventueel iets met allesbinder.
Leg de vis op vier borden en schep de saus erover. Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.
Variatietip
Vervang de pangasius door tilapia, meerval of Victoriabaars. Neem in plaats van bloem eens volkoren meel of fijn verkruimeld brood.
Bron
Het recept 'Gebakken pangasiusfilet met mosterdsaus' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau