Gebakken pangasiusfilet met mosterdsaus

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 8,1
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 315 kcal

Ingrediënten

  • 4 pangasiusfilets van 125 g
  • 200 ml koelvers sinaasappelsap
  • 4 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • ½ eetlepel suiker
  • 2 eetlepels fijngehakte verse dille
  • allesbinder

Bereiden

Wrijf de pangasiusfilets in met 2 eetlepels sinaasappelsap, zout en peper. Wentel de filets door de bloem. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de vis op matig tot hoog vuur in 8-10 minuten goudbruin en gaar.

Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een steelpan en fruit de ui zachtjes glazig. Roer de rest van het sinaasappelsap, de mosterd, suiker en dille door de ui en warm de saus even zachtjes door. Bind de saus eventueel iets met allesbinder.

Leg de vis op vier borden en schep de saus erover. Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.

Variatietip

Vervang de pangasius door tilapia, meerval of Victoriabaars. Neem in plaats van bloem eens volkoren meel of fijn verkruimeld brood.

Bron

Het recept 'Gebakken pangasiusfilet met mosterdsaus' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau

Waardeer dit recept (30 stemmen)

Pangasiusfilet recept tips

Reacties op dit recept

  • HannyGewoonweg ZALIG!!!

    reageren

  • JOOPGa het gauw uitproberen. mmmmmm!!!

    reageren

  • WillWow wij zijn grote viseters, en ik ga dit morgen dus uitproberen.

    reageren

  • johnGisteren gemaakt. Heerlijk en toch gemakkelijk te maken recept. Bijzondere smaak, vooral de citrussmaak van de sinaasappel. Aanpassingen: Zout en peper vervangen door viskruiden. Allesbinder door aardappelzetmeel. Aardappelpuree, beter nog krielaardappeltjes. Tip: Heerlijk in combinatie met pastinaak in roomsaus.

    reageren

  • SuzyGemaakt en door allen hier aan tafel lekker bevonden!!!

    reageren

  • AnitaHeerlijk dit recept. Heb het al eens eerder gemaakt. En maak het vandaag weer, vooral de saus vind ik erg lekker.

    reageren

  • HarryIk heb de pangasiusfilet vervangen door Victoriabaars, echt lekker!

    reageren

  • CeesFish + chips, ja-ja. Het recept van john is geweldig lekker. Ik heb het gemaakt met grote frieten en een bietensalade. Om je vingers........!

    reageren

  • JoanLekker gerechtje. Apart van smaak. Geschikt als tapas of voorgerecht. Gemakkelijk gerecht.

    reageren