Roergebakken pangasiusfilet met sperziebonen
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vis
bevat per portie
- 285 kcal
Ingrediënten
- 250 g sperziebonen, gehalveerd
- 300 g winterwortel, in blokjes
- ½ eetlepel chilipoeder
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 theelepel kaneel
- 500 g pangasiusfilet, in stukken van 3-4 cm
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 rode uien, in dunne partjes
- 200 ml tomato fritto of sugo
Bereiden
Kook de sperziebonen en wortel in een pan met ruim water in 4-6 minuten beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken.
Meng in een kom het chilipoeder met de komijn, kaneel en zout en peper naar smaak. Schep de stukken pangasiusfilet door het kruidenmengsel.
Verhit de olie in een wok en roerbak de uipartjes 1-2 minuten. Schep de vis door de ui en roerbak de stukken in 2-3 minuten op hoog vuur rondom bruin. Schep dan de sperziebonen en wortel erdoor, roerbak 1-2 minuten en voeg de tomatensaus toe. Warm het gerecht nog even zachtjes door. Lekker met couscous.
Variatietip
Neem eens tilapia of grote rauwe garnalen of meerval in plaats van pangasiusfilet. Vervang het mengsel van chilipoeder, komijn, kaneel, zout en peper door 1 volle eetlepel shoarmakruiden. Vervang de sperziebonen en wortel door paprika en courgette.
Bron
Het recept 'Roergebakken pangasiusfilet met sperziebonen' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau