Salade van rivierkreeftjes met papaja en tomaat
bereiden
Ingrediënten
- 1 kleine papaja
- 1 theelepel suiker
- sap van 1 limoen
- 1 eetlepel vissaus
- ½ rode peper, fijngehakt (eventueel)
- 2 trostomaten, in stukjes
- 1 lente-uitje, in lange reepjes
- 100 g rivierkreeftjes
- 2 eetlepels basilicum, grof gehakt
Bereiden
Schil de papaja, snijd hem doormidden en schep er met een lepel de zaadjes uit. Bewaar 1 eetlepel zaadjes en gooi de rest van de zaadjes weg.
Los de suiker al roerend op in het limoensap. Meng het sap met de vissaus en eventueel de rode peper tot een dressing. Proef of er meer limoensap, vissaus of suiker door moet; de salade is het lekkerst wanneer zuur, zout en zoet in balans zijn.
Meng de papaja en de bewaarde zaadjes, tomaten, lente-ui, rivierkreeftjes, basilicum en dressing tot een salade.
Kookboek
Het recept 'Salade van rivierkreeftjes met papaja en tomaat' is afkomstig uit het kookboek...
Hoge hakken in de keuken
Janneke Vreugdenhil & Petra de Hamer
In 'Hoge hakken in de keuken' vinden vrouwen voor elke situatie en stemming een geschikt recept. Als de bikinitijd nadert, is het tijd voor een lichte soep of salade... lees verder
© Mo'MediaRivierkreeftjes tips
Reacties op dit recept
- Herman Lekker recept. Eén van de weinige sites waar ik vaak kom. LEKKER, AFWISSELEND en INSPIREND!