Aspic van rivierkreeftjes met groene asperges
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 150 g koraallinzen
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 klein potje groene asperges, uitgelekt
- 32 gekookte en gepelde rivierkreeftenstaartjes
- 80 ml witte balsamicoazijn
- 2 koffielepels suiker
- 1 koffielepel agar-agar (of 2 gelatineblaadjes)
Bereiden
Breng gezouten water aan de kook. Spoel de linzen en doe ze in het water. Laat 12 minuten koken. Laat de linzen uitlekken en afkoelen.
Meng de linzen met de sjalot en verdeel over de glaasjes. Snijd de puntjes van de asperges en schik ze op de linzen. Houd 4 aspergepuntjes apart. Schik de rivierkreeftjes op de asperges. Houd 8 rivierkreeftenstaartjes apart.
Doe 280 ml water, de balsamicoazijn en de suiker in een steelpan en breng aan de kook. Voeg de agar-agar toe. Laat 1 minuut koken en laat afkoelen tot het mengsel lauw is.
Giet het mengsel in de glaasjes en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
Versier met de aspergepuntjes en de rivierkreeftjes.
Tip
Als je gelatineblaadjes gebruikt in plaats van agaragar, week de blaadjes dan eerst in koud water en knijp ze goed uit voor je ze toevoegt aan de warme bereiding.
Kookboek
Het recept 'Aspic van rivierkreeftjes met groene asperges' is afkomstig uit het kookboek...
100 feestelijke verrines
Sylvie Aït-Ali
Vergeet de toastjes, de lepelhapjes en de bakjes met nootjes of chips en ga met je tijd mee: serveer je hapjes in een glaasje en noem ze 'verrines'. Deze hapjes... lees verder
© Standaard UitgeverijRivierkreeftjes tips
Reacties op dit recept
- Conny Linzen garen bijna niet in gezouten water, voeg zout er dus aan toe als ze gaar zijn.