Gebakken sardines met salsa verde
bereiden
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 10 verse, schoongemaakte sardines (eventueel gefileerd)
- 2 teentjes knoflook
- voor de salsa verde
- 2 eetlepels fijngehakte munt
- 2 eetlepels fijngehakt basilicum
- 2 eetlepels fijngehakte platte peterselie
- 5 eetlepels goede olijfolie
- ½ rode chilipeper, fijngehakt
- 1 koffielepel geraspte citroenschil
- 2 ansjovisfilets op olie (eventueel)
- 1 eetlepel kappertjes (gezouten), afgespoeld
- 3 eetlepels limoensap
Bereiden
Doe de munt, het basilicum, de peterselie, de olijfolie, de chilipeper, de citroenschil en eventueel de ansjovisfilets in de blender. Mix glad. Meng de kappertjes en het limoensap onder de salsa verde.
Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Bak de sardines 1 tot 2 minuten op een hoog vuur aan. Pers de knoflook uit boven de sardines. Kruid met peper en zout.
Neem van het vuur en serveer onmiddellijk met de salsa verde.
Extra benodigd
Blender
Tip
De salsa verde kun je enkele dagen van tevoren bereiden. In de koelkast is hij een kleine week houdbaar.
Kookboek
Het recept 'Gebakken sardines met salsa verde' is afkomstig uit het kookboek...
Fingerfood en andere heerlijke minihapjes
Dominique Wynter
In 'Fingerfood en andere heerlijke minihapjes' vind je tal van originele en smakelijke ideeën voor hartige en zoete minimaaltjes: of je gasten nu vegetarisch zijn... lees verder
© Standaard Uitgeverij