Siciliaanse sardines met venkelsalade

2 personen
bereiden

waardering 8obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • rasp en sap van 1 citroen
  • bosje platte peterselie, helft fijngehakt en helft heel
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 venkelknol, met groen
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 50 g rozijnen
  • handvol groene olijven, gehakt
  • 3 eetlepels olijfolie, plus extra voor de garnering
  • 4 grote sardines, schoongemaakt

Bereiden

Meng de citroenrasp met de gehakte peterselie en knoflook. Zet apart.

Pluk het groen van de venkel en houd apart. Halveer de venkelbol en snijd hem in dunne reepjes. Meng voor de salade de venkelreepjes en het venkelgroen met de pijnboompitten, rozijnen, olijven en hele peterselieblaadjes. Breng op smaak met olijfolie en citroensap.

Verhit een grillpan of barbecue. Bestrooi de vis met grof zeezout. Bak de sardines 2-3 minuten aan iedere kant tot de ogen wit zijn. Bestrooi de sardines met het peterseliemengsel en leg ze op de borden. Besprenkel de sardines met olie en serveer ze met de venkelsalade.

Kookboek

Het recept 'Siciliaanse sardines met venkelsalade' is afkomstig uit het kookboek...

Italiaanse gerechten

'Italiaanse gerechten' staat boordevol gemakkelijke recepten voor een snelle, doordeweekse pizza margherita én spectaculaire, feestelijke gerechten

... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: Sopotnicki | Shutterstock.com

Sardines tips