Sardines met tomaat en eieren
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,7
- Lunchgerecht
- Mediterraan
- Vis
Ingrediënten
- olijfolie
- 1 ui, in plakjes
- 3 teentjes knoflook, in plakjes
- 1 blik gepelde tomaten (400 g)
- 1 blik sardines op olie
- 4 eieren
- peterselie
Bereiden
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en de knoflook in 5 minuten op een laag vuur. Voeg de tomaten toe, prak ze fijn en doe zout en peper erbij. Bak de saus 10 minuten op een matig vuur. Verdeel daarna de uitgelekte sardines erover.
Breek de eieren in de saus en laat het eiwit in ongeveer 5 minuten stollen. Bestrooi eventueel met zout en peper en wat verse peterselie. Serveer met Turks of Marokkaans brood of afbakbroodjes uit de oven.
Kookboek
Het recept 'Sardines met tomaat en eieren' is afkomstig uit het kookboek...
Viva Arabia
Nadia Zerouali & Merijn Tol
In 'Viva Arabia' vind je de lekkerste gerechten van Nadia en Merijn. Hun liefde voor Arabische smaken toveren zij om in spannende en super... lees verder
© Kosmos Uitgevers