Gegratineerde scholrolletjes met paprika
bereiden
Bevat per portie
275 kcal
Ingrediënten
- 3 geroosterde paprika's (pot)
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 theelepels mild paprikapoeder
- ½ eetlepel oregano
- 6 scholfilets van ca. 100 g
- 100 ml medium dry sherry of witte wijn
- 75 g belegen kaas, geraspt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Pureer de paprika's in de keukenmachine of in een hoge kom met een staafmixer. Meng de knoflook, paprikapoeder en oregano erdoor en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Halveer de scholfilets in de lengte en bestrijk ze aan de velkant met de paprikapuree. Rol de filets op, begin aan de smalle kant, en zet de rolletjes naast elkaar in een lage ovenschaal. Schenk de sherry of wijn op de bodem en strooi de kaas over de vis. Laat de scholrolletjes in de oven in 15-20 minuten gaar worden.
Lekker met pasta en sperziebonen.
Extra benodigd
Keukenmachine of staafmixer
Variatietip
Vervang de gekruide paprikapuree door tapenade van gedroogde tomaatjes. Bestrooi de scholrolletjes met fijn wit broodkruim vermengd met wat olijfolie in plaats van met kaas.
Het recept 'Gegratineerde scholrolletjes met paprika' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau