Gebakken schol met tomaat en olijven
bereiden
Bevat per portie
330 kcal
31 g eiwit
18 g vet
11 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 eetlepels bloem
- ½ theelepel paprikapoeder
- 4 scholfilets van elk 150 g
- 3 eetlepels (olijf)olie
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 eetlepel balsamicoazijn of rodewijnazijn
- 200 ml gezeefde tomaten (pakje)
- 50 g groene olijven met piment of zonder pit, gehalveerd
- 50 g zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
- 2 eetlepels groene of rode pesto
Bereiden
Meng de bloem met peper, zout en paprikapoeder en haal de scholfilets hierdoor.
Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Blus af met azijn en roer de gezeefde tomaten, olijven en pesto erdoor. Verwarm even en zet de saus apart.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de scholfilets aan beide kanten goudbruin en gaar in ca. 5 minuten. Verdeel een laagje saus over vier borden en leg daarop de scholfilets. Lekker met pasta of rösti en komkommersalade.
Vervangende vis
Rog, tilapia, pangasius, schelvis
Kookboek
Het recept 'Gebakken schol met tomaat en olijven' is afkomstig uit het kookboek...
Over VIS & VIS
het Nederlands Visbureau
'Over VIS & VIS' is een uitgave van het Nederlands Visbureau waarin lezen en genieten op unieke wijze samengaan. Een boek met actuele achtergrondinformatie... lees verder
© Nederlands Visbureau. Beeld: Fotostudio Voorhuis