Gegrilde tonijn met paprika van Onno Kleyn
- 2 personen
- 25 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Spaans
- Vis
Ingrediënten
- 1 ui, in plakken
- 1 groene paprika, in repen
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 3 gepelde tomaten (blik)
- cayennepeper
- 2 moten tonijn van 100 à 150 g
Bereiden
Bak de ui en paprika 8 minuten in de olie op halfhoog vuur, tot de uien zacht zijn. Voeg de knoflook en de tomaten zonder hun sap toe, druk ze stuk en sudder op iets lager vuur nog 10 minuten, zonder deksel. Breng op smaak met cayennepeper en zout.
Bestrooi de vis met zout en laat intrekken. Verhit een grillpan en gril hem aan beide zijden. Verse tonijn moet als een biefstuk behandeld worden; laat hem dus van binnen meer of minder rood. Een minuut of 2 aan elke kant is voldoende.
Leg de gegrilde tonijn in de saus en serveer meteen.
Extra benodigd
Grillpan
Kookboek
Het recept 'Gegrilde tonijn met paprika van Onno Kleyn' is afkomstig uit het kookboek...
Culinaire vluggertjes
Onno Kleyn
Hoe combineer je verrukkelijke, traditionele smaken met de snelle keuken van vandaag? Onno Kleyn laat zien dat je in een mum van tijd de heerlijkste gerechten uit... lees verder
© Het Spectrum