Tonijn van de barbecue
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 50 g zeezoutvlokken
- een mespunt komijnpoeder
- een mespunt gerookte-paprikapoeder (pimentón)
- een mespunt piment
- 4 x 200 g tonijnsteaks van sashimikwaliteit
- olijfolie, om te besprenkelen
- voor de garnering
- 3 onbespoten limoenen, in partjes
- 1 kleine handvol kruiden, zoals koriander, paarse basilicum, munt of oregano (optioneel)
- extra vergine olijfolie, om te besprenkelen
Bereiden
Stook een barbecue op tot de grillplaat goed heet is.
Meng het zout en de specerijen in een kleine kom. Besprenkel de tonijn met olijfolie en bestrooi royaal met het zoutmengsel.
Schroei de tonijn dicht op de barbecue, door beide zijden 1 minuut te bakken. Leg de tonijn op een snijplank en snijd in dikke plakken.
Serveer met partjes limoen, eventueel wat kruiden en een paar druppels extra vergine olijfolie.
Kookboek
Het recept 'Tonijn van de barbecue' is afkomstig uit het kookboek...
Cantina Mexicana
Paul Wilson
In 'Cantina Mexicana' word je meegenomen en ontdek je de echte keuken van Mexico: van de moles (sauzen) uit het zuiden, streetfood uit Mexico-Stad tot de... lees verder
© Good Cook