Tonijntartaar recepten
-
tip Tartaar van rode tonijn met kervel
Vis, 20 min 7,8
-
tip Tonijntartaar met venkel en limoen
Vis, 15 min 8,3
-
Tonijntartaar met aubergine en granaatappel
Vis, 20 min 6,8
-
Tonijntartaar met mango en courgette
Vis, 20 min 7,5
-
Tonijntartaar met pijnboompitten
Vis, 15 min 7,7
-
Tonijntartaar met rivierkreeftjes
Vis, 15 min 8,3
-
Tonijntartaar met wasabimayonaise
Vis, 10 min 7,8
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Zie ook
Tonijntartaar
Snijd 300 g boterverse gewone tonijn in kleine blokjes en voeg 50 g ragfijn gesneden ui, 20 g geraspte verse gember, 10 g geraspte wasabi, 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel sherryazijn en zout en peper naar smaak toe. Meng alles goed en breng zo nodig nogmaals op smaak. Verwarm 100 ml runderconsommé met 5 g wasabipoeder, breng hem op smaak met zout en peper en laat hem afkoelen. Maak op de borden een cirkel van tonijntartaar en giet er de consommé omheen. Maak een salade aan en schep hem op de tonijntartaar. Dien de tonijn liefst op een bedje van geschaafd ijs op.
Tonijntartaar met avocado
Schil 1 avocado en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Besprenkel de avocado direct met citroensap om verkleuren te voorkomen. Halveer 2 middelgrote tomaten, verwijder de zaadjes en snijd in kleine blokjes. Meng 4 in kleine blokjes gesneden moten superverse tonijn, 2 gesnipperde sjalotjes, de avocado, de tomaat, 5 lepels balsamicoazijn en 4 eetlepels olijfolie in een kom. Breng het mengsel flink op smaak met zout en peper. Vorm hier 4 tonijntartaartjes van en serveer direct. Garneer de tonijntartaar met fijngeknipt bieslook.
[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]
[ Beeld: Marco Mayer | Shutterstock.com ]