Vistaart van kabeljauw met wortel en doperwten
bereiden
Ingrediënten
- 1 eetlepel bloem
- 4 plakjes bladerdeeg voor hartige taart (10 x 10 cm)
- olie om in te vetten
- 300 g gekookte doperwten
- 300 g gekookte worteltjes
- 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden
- 2 eieren
- 400 g kabeljauwfilet, in blokjes
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 2 eetlepels geraspte oude kaas
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Bestrooi het werkblad met bloem. Leg de plakjes bladerdeeg met de randen over elkaar zodat 1 vierkant ontstaat. Rol met een deegroller over de randen zodat de plakjes goed hechten. Snijd er een ronde plak uit van ca. 35 cm doorsnede. Vet een springvorm in met olie en bekleed de vorm met de deegplak.
Vul de deegbodem met de doperwten en wortelen. Meng Boursin Cuisine in een kom met de eieren. Meng de kabeljauw en ui met het Boursin-eimengsel en schep op de groenten in de taartbodem. Bestrooi het geheel met de geraspte oude kaas.
Bak de taart 20 minuten in de oven. Neem de taart uit de oven, laat 5 minuten afkoelen en snijd de taart voorzichtig in punten.
Extra benodigd
Springvorm
Het recept 'Vistaart van kabeljauw met wortel en doperwten' wordt je aangeboden door Boursin