Vistaart met zeevruchten en kerstomaatjes
bereiden
Bevat per portie
610 kcal
29 g eiwit
46 g vet
21 g koolhydraten
Ingrediënten
- 6 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid
- 80 g tonijn (uit blik, in olie of op water), uitgelekt
- 100 g rivierkreeftjes
- 100 g surimi, in stukjes
- 100 g gemengde zeevruchten (mosselen, garnalen, inktvis, kokkels)
- 5 eieren
- 2 eetlepels dille, fijngehakt
- 1 theelepel mosterd
- 125 ml crème fraîche
- 100 g belegen kaas, geraspt
- ½ bakje kerstomaatjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Vet de quiche- of springvorm in en bekleed hem met bladerdeeg. Druk de naden van de deeglapjes met duim en wijsvinger tegen elkaar. Prik de deeglap hier en daar in met een vork. Verdeel de tonijn, met de rivierkreeftjes, surimi en zeevruchten, over de deeglap.
Klop de eieren los met peper, zout, dille, mosterd en crème fraîche. Giet dit mengsel over de vis. Verdeel de geraspte kaas erover en bak de taart 30-40 minuten in het midden van de oven.
Kruis de tomaatjes in en leg ze de laatste 5 minuten op de vistaart in de oven. Lekker met een groene salade met bleekselderij en een honingdressing.
Extra benodigd
Quichevorm of springvorm (Ø 27 cm)
Het recept 'Vistaart met zeevruchten en kerstomaatjes' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau