Zalm met pesto en kerstomaatjes van Annabel Langbein
- 6 personen
- 15 min
- waardering 8,2
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vis
Ingrediënten
- 6 zalmmoten van 200 g elk, zonder vel, van het dikke stuk gesneden
- 6 eetlepels zomerse basilicumpesto of andere pesto van goede kwaliteit
- 3 eetlepels kappertjes
- 18 kerstomaatjes
- schil van 1 citroen, geraspt
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiden
Verhit de oven tot 220 °C en bekleed een grote, ondiepe ovenschaal met bakpapier zodat je hem later makkelijker schoon krijgt.
Leg de zalmmoten naast elkaar in de geprepareerde ovenschaal en besmeer elke moot met 1 eetlepel zomerse basilicumpesto. Strooi er de kappertjes, kerstomaatjes en citroenschil over, besprenkel de moten met olijfolie en maak ze af met een snufje peper en zout. Zet ze in de oven tot ze gaar zijn (ongeveer 6-8 minuten) en serveer ze meteen.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Zalm met pesto en kerstomaatjes van Annabel Langbein' is afkomstig uit het kookboek...
Simple Pleasures
Annabel Langbein
Wil je eenvoudige en smaakvolle recepten met producten die vers uit de grond komen? Dan is 'Simple Pleasures' jouw ideale kookboek: vol pure gerechten voor de... lees verder
© Van Dishoeck