Boeuf bourguignon met 12 uur gemarineerd vlees
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 800 g runderstoofvlees, in blokjes
- klontje boter
- 100 g gezouten spekreepjes
- 2 eetlepels bloem
- 250 g champignons, grote exemplaren in vieren en kleinere gehalveerd
- 30 zilveruitjes
- voor de marinade
- 2 wortelen, in stukken
- 1 stengel selderij, in stukken
- 1 ui, in stukken
- 500 ml rode wijn
- 1 theelepel tijm
- 2 laurierblaadjes
- 2 kruidnagels
Voorbereiden
Maak de marinade. Roer de wortel, selderij en ui door de wijn. Voeg tijm, laurier, kruidnagel en 500 ml water toe en laat de runderblokjes ongeveer 12 uur marineren in dit vocht.
Bereiden
Zeef alles en bewaar het marinadevocht. Dep het vlees droog.
Smelt de boter in een stoofpan met dikke bodem en bak de runderblokjes aan alle kanten goudbruin zodat de snijvlakken dichtgeschroeid zijn. Voeg de spekreepjes toe en bestrooi het gerecht met bloem.
Giet wat marinadevocht over het vlees zodat alles bijna onder staat. Laat anderhalf uur sudderen met gesloten deksel.
Voeg de champignons en de zilveruitjes toe aan de stoofpot. Laat het gerecht nog een halfuur pruttelen.
Kookboek
Het recept 'Boeuf bourguignon met 12 uur gemarineerd vlees' is afkomstig uit het kookboek...
Geurige stoofpotjes
Anna Decock
Met klassiekers als coq au vin, lamsnavarin, bouillabaisse en met exotische gerechten als geurige Indische curry's, rijke Thaise melanges, bedwelmende Marokkaanse... lees verder
© Standaard UitgeverijBoeuf Bourguignon tips
Reacties op dit recept
- Paul Heerlijk recept. Je moet er wel de tijd voor nemen, dus de dag vantevoren het vlees in de rodewijnmarinade zetten. Ik ben wat royaal geweest met kruidnagelen en lekker veel verse tijm uit de tuin. Als wijn een stevige Bordeaux met veel tannine. Serveren met aardappelen, sperzieboontjes of rode kool.
-
Edwin
Er ontbreken essentiƫle zaken. Knoflook (8 tenen), bouillon of vleesfond, peper en zout. Smaakt nergens naar zo. Voeg ook veel meer tijm toe.
- Joris Helemaal mee eens. Ik gebruik al jaren het recept 'Boeuf Bourguignon (klassiek)' dat ook op Okoko staat, dat is echt geweldig goed.