Geurige stoofpotjes
Het is leuk kokkerellen met stoofpotjes. Terwijl ze pruttelen op het vuur verspreiden ze de warme geur van verschillende smaken die zich vermengen tot een uniek geheel. Elke combinatie is anders. Door te spelen met kruiden of specerijen, bier of wijn, bouillon of kokosmelk krijg je een enorme rijkdom aan aroma's. Zo maak je op een eenvoudige manier kennis met heel verschillende keukens uit totaal andere culturen. In 'Geurige stoofpotjes' vind je gezellige bereidingen met een klassiek tintje, zoals rundstoofvlees, coq au vin, kalfsblanquette of lamsnavarin. Je ontdekt aparte combinaties met zuiderse smaken, bijvoorbeeld in bouillabaisse, konijn met groene olijfjes en Griekse stifado. En dan zijn er nog al die sudderpotjes die zo verleidelijk exotisch zijn. Denk maar aan de geurige Indische curry's, de rijke Thaise melanges en de bedwelmende Marokkaanse tajines... De variatie is eindeloos, maar één ding hebben deze recepten gemeen: ze zijn makkelijk te maken. Een aantal recepten zijn bovendien snel klaar, andere zijn dan weer een ode aan de slowfood-beweging. Allemaal zitten ze boordevol inspiratie, waardoor zelfs de meest voorzichtige kok zich kan ontpoppen tot een ware avonturier!
AuteurAnna Decock
UitgeverijStandaard Uitgeverij
- Paperback
- 144 pagina's
- ISBN 9789002239717
Voorproefjes uit dit kookboek
-
Boeuf bourguignon met 12 uur gemarineerd vlees
Vlees, 160 min 8,0
-
Italiaanse maaltijdsoep met tomatenpesto
Vegetarisch, 45 min 8,0
-
Coq au vin klassiek
Gevogelte, 120 min 8,0
-
Winterse maaltijdsoep met kip en savooiekool
Gevogelte, 50 min 8,0
-
Lamstajine met gedroogde vruchten en amandelen
Vlees, 120 min 8,0
Alle Kookboeken van Standaard Uitgeverij
-
Veggie voor starters
Miki Duerinck & Kristin Leybaert
'Veggie voor starters' is een gids om anders te leren koken, met groenten in de hoofdrol. Je krijgt een overzicht van wat er allemaal mogelijk is in de vegetarische keuken. Elk product, of het nu een... bekijk 'Veggie voor starters'
-
Slaatjes, het hele jaar door genieten
Ann Vertriest
Zeg nu zelf, wat is er makkelijker, gezonder én sneller klaar dan een heerlijke salade? Salades beperken zich niet alleen tot de lente of de zomer of tot sla met tomaten. Je kan er het hele jaar... bekijk 'Slaatjes, het hele jaar door genieten'
-
Brunch!
Els Debremaeker & Iris Debremaeker
Omdat je op elk tijdstip van het jaar een brunch kunt organiseren, bevat 'Brunch!' zes themabrunches die de seizoenen volgen. De donkere wintermaanden lenen zich perfect voor een verrassende... bekijk 'Brunch!'
-
Fingerfood en andere heerlijke minihapjes
Dominique Wynter
In 'Fingerfood en andere heerlijke minihapjes' vind je tal van originele en smakelijke ideeën voor hartige en zoete minimaaltjes: of je gasten nu vegetarisch zijn, graag een... bekijk 'Fingerfood en andere heerlijke minihapjes'
-
Lekker koken met een klein budget
Dominique Wynter
Met dit boek op de keukentafel kun je elke dag voor vier personen voor minder dan tien euro een smakelijk hoofdgerecht bereiden en voor minder dan vijf euro een betaalbaar... bekijk 'Lekker koken met een klein budget'
-
Vis in 30 minuten
diverse auteurs
Met vis, schaal- en schelpdieren kun je eindeloos variëren. Dat blijkt ten overvloede uit 'Vis in 30 minuten'. Er is keuze uit talloze soorten en bovendien kunnen ze op diverse manieren worden bereid... bekijk 'Vis in 30 minuten'
-
Feestelijk slank
Lucrèce Wellekens & Céline van Hauwermeiren
Lukt het om een viergangenmenu - aperitiefhapje, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert - te bereiden dat in totaal niet meer dan 700 calorieën bevat? Dat kan perfect wanneer je een menu uit dit... bekijk 'Feestelijk slank'
-
Smoothies, frisse fruit- en groentesapjes
Sylvie Aït-Ali
In 'Smoothies' vind je tal van originele en smakelijke ideeën voor groente- en fruitmixen: wortel-sinaasappelsmoothie, bananen-passievruchtensmoothie, smoothie van rode biet en appel... bekijk 'Smoothies, frisse fruit- en groentesapjes'
-
Het grote komen eten kookboek
diverse auteurs
Aangenaam gezelschap en lekker eten aan een mooi gedekte tafel, wie zegt daar nu nee tegen. In een tijd waar alles snel moet gaan, waar vaak geen tijd is om tijdens de werkweek samen te eten... bekijk 'Het grote komen eten kookboek'
-
Hartig gebakken
Livia Claessen
In 'Hartig gebakken' staan meer dan 70 quiches, pizza's, groentetaarten, flapjes en rolletjes met hartige vulling. Hartig gebak dat iedereen gemakkelijk kan maken. Van quiche met witte asperges, auberginetaart... bekijk 'Hartig gebakken'