Lamstajine met gedroogde vruchten en amandelen
- 4 personen
- 120 min
- waardering 8,2
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Vlees
Ingrediënten
- olie
- 1 kg lamsstoofvlees
- 4 uien, gesnipperd
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel gemalen korianderzaad
- 1 theelepel komijnpoeder
- ½ theelepel gemberpoeder
- 1 portie saffraandraadjes
- 75 g gedroogde abrikozen, geweekt
- 75 g gedroogde pruimen, geweekt
- 2 eetlepels amandelschaafsel
Bereiden
Verhit wat olie in een stoofpan met dikke bodem en bak het lamsvlees op een hoog vuur aan alle kanten bruin. Laat de uien meestoven en kruid met de specerijen, peper en zout.
Giet water bij het vlees zodat het half onder staat. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat het vlees gedurende anderhalf uur zachtjes stoven.
Giet de gedroogde vruchten af en voeg ze toe. Laat ze nog even meekoken.
Rooster het amandelschaafsel in een droge pan. Bestrooi de tajine net voor het opdienen met het geroosterde amandelschaafsel.
Kookboek
Het recept 'Lamstajine met gedroogde vruchten en amandelen' is afkomstig uit het kookboek...
Geurige stoofpotjes
Anna Decock
Met klassiekers als coq au vin, lamsnavarin, bouillabaisse en met exotische gerechten als geurige Indische curry's, rijke Thaise melanges, bedwelmende Marokkaanse... lees verder
© Standaard Uitgeverij