Tajine van lamsvlees met pruimedanten
- 4 personen
- 85 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Vlees
Ingrediënten
- 1 snufje saffraanpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 kaneelstokje
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 kg ontbeende lamsbout, in grote blokken
- 1 laurierblad
- 20 pruimedanten
- 1 theelepel sinaasappelbloesemwater
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels sesamzaad
- 20 g amandelsnippers
Bereiden
Fruit de specerijen in de olijfolie in de tajine op matig vuur. Voeg het vlees en het laurierblad toe. Schep het vlees om met de specerijen. Strooi er wat zout en peper over en giet er twee glazen water bij. Breng alles aan de kook en draai dan het vuur laag. Zet het deksel op de tajine en laat de inhoud onder af en toe controleren 1 uur stoven. Giet er water bij als het vlees dreigt aan te bakken. Laat de saus als hij te dun is zonder deksel inkoken.
Laat in een kom de pruimedanten 10 minuten weken in wat stoofnat van de tajine. Voeg aan de tajine de gewelde pruimedanten, het sinaasappelbloesemwater en de honing toe. Laat met het deksel erop 10 minuten stoven.
Bak in een hete, droge anti-aanbak koekenpan het sesamzaad goudgeel en strooi het dan met de amandelsnippers over de tajine.
Extra benodigd
Tajine
Tip
Voor het opdienen moet van tajines met lamsvlees altijd eerst wat vet worden afgeschept. Schep met een ondiepe lepel zoveel mogelijk vet af dat zich bovenop heeft verzameld.
Kookboek
Het recept 'Tajine van lamsvlees met pruimedanten' is afkomstig uit het kookboek...
Tajines en pastilla's
Marie Chemorin
Tajines en pastilla's zijn onweerstaanbare gerechten. Met deze fluweelzachte stoof-schotels en originele filodeeghapjes zijn alle combinaties mogelijk: lams... lees verder
© Good Cook