Entrecote met ovengeroosterde venkel (tagliata di manzo)
bereiden
Ingrediënten
- 4 venkelknollen
- roze peper naar smaak
- venkelzaad naar smaak
- 3 eetlepels acaciahoning
- 3 eetlepels balsamicoazijn
- olijfolie
- 800 g entrecote
- 80 g parmezaanflinters
Bereiden
Verwarm voor de geroosterde venkel de oven voor tot 200 °C. Was de venkelknollen en snijd ze in de lengte in plakken van circa 1 cm dik. Meng die in een kom met de roze peper, het venkelzaad, de honing en balsamicoazijn en 8 eetlepels olijfolie. Rooster de venkel 15 minuten in de oven. Zet daarna de oven niet uit.
Verhit wat olie in een roestvrijstalen koekenpan en bak daarin de entrecote 4 minuten aan elke kant. Prik vooral niet in het vlees. Zet de pan dan enkele minuten in de oven (reken 5 minuten voor medium rare). Haal het vlees uit de oven, dek het af met aluminiumfolie en laat het circa 10 minuten rusten zodat de vleessappen zich kunnen verdelen.
Snijd het vlees met een lang en scherp mes in plakken van circa 1 cm dik. Bestrooi ze met de parmezaanflinters en royaal zout en peper. Serveer de plakken met de geroosterde venkel.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Tip
Kijk goed hoe de spiervezels in het vlees lopen (als draden die dezelfde richting op gaan). Neem een lang, niet-gekarteld en flink scherp mes. Snijd loodrecht op de vezels. Ga zonder aarzeling (en zonder in je vingers te snijden) te werk.
Kookboek
Het recept 'Entrecote met ovengeroosterde venkel (tagliata di manzo)' is afkomstig uit het kookboek...
Big Mamma
Big Mamma
Kook zoals ze bij Big Mamma doen: met de beste pasta en met plezier, zoals het ook van dit eigenzinnige en vrolijke kookboek afspat. 480 pagina's met overheerlijke... lees verder
© Good Cook