Pangsit

25 stuks
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 300 g rundergehakt
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 50 g sambal oelek
  • 20 g knoflookpoeder
  • 10 g gemberpoeder
  • 5 g kristalsuiker
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 50 ml ketjap manis
  • 25 pangsitvellen (kant-en-klaar), ontdooid
  • zonnebloemolie, om in te frituren
  • chilisaus, om te serveren

Bereiden

Meng voor de vulling in een ruime kom het gehakt met de ui, knoflook, sambal, knoflookpoeder, gemberpoeder, suiker, de helft van het ei en de ketjap manis. Meng goed en breng op smaak met zout en peper. Verdeel in 25 porties van gelijke grootte en draai er balletjes van.

Leg een pangsitvel met de punt omhoog op het werkblad. Leg er een gehaktballetje op, bestrijk de randen met wat ei en vouw het vel diagonaal dicht tot een rechthoekige driehoek. Vouw de punten van de lange zijde naar elkaar toe en plak aan elkaar met wat ei. Herhaal met de resterende pangsitvellen.

Verhit een flinke laag olie in een wok tot 175 °C. Frituur de pangsit in porties in ongeveer 7 minuten goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.

Serveer de pangsit warm met chilisaus.

Extra benodigd

Kookthermometer

Opmerking

Mijn oma zei altijd dat je voor het maken van pangsit spierballen nodig hebt. Mijn oom Robbie was groot voor een Indische man en met zijn achtergrond als automonteur erg sterk. Het was daarom altijd zijn taak om het deeg te maken en uit te rollen. Ik maak het mezelf gemakkelijk en gebruik kant-en-klare pangsitvellen van de toko.

Kookboek

Het recept 'Pangsit' is afkomstig uit het kookboek...

Toko Lo

Met eerbied voor de geschiedenis, een trotse blik vooruit en een mengkom en garde in de hand deelt Lola haar Indische roots - en daarmee die van de ruim 350.000 Indische Nederlanders - aan de hand van recepten voor zoet en hartig gebak

... lees verder

© Carrera Culinair. Beeld: Mitchell van Voorbergen

Gehakt tips