Hollandse gehaktbal
bereiden
Ingrediënten
- 1 kilo rundergehakt
- nootmuskaat
- 2 beschuiten
- 2 eieren
- 200 g roomboter
- flinke scheur olijfolie
- eventueel 1 ui, extra fijn gesneden
Bereiden
Doe het gehakt in een kom en maak het met een vork los. Voeg zout, peper, nootmuskaat, fijngehakte beschuiten en eieren toe en kneed alles door elkaar, maak er ballen van.
Smelt boter en olie in een koekenpan of braadpan. Draai het vuur laag als het vet heet genoeg is. Leg de gehaktballen in de pan en schroei ze aan alle kanten dicht. Het vuur mag nu weer iets hoger. Laat ze een kwartier braden, zodat de korst een beetje krokant wordt. Haal de gehaktballen uit de pan met 2 vorken en leg ze op een bord.
Zet het vuur hoog en blus de jus af met water. Doe de ballen terug in de pan en laat ze nog ongeveer 1 uur zachtjes sudderen.
Kookboek
Het recept 'Hollandse gehaktbal' is afkomstig uit het kookboek...
Alles moet op
Reini Smit
In dit boek draait het om efficiënt en bewust omgaan met eten, zowel bij het kopen als bij het koken. Een kookboek met eerlijke, simpele gerechten, waarvoor je niet
... lees verder © Uitgeverij TerraGehaktballetjes tips
Reacties op dit recept
- P.H. In plaats van twee beschuiten, twee in de melk geweekte witte boterhammen zonder korst maken het nog lekkerder en dan met half om half gehakt.
- Joris Een werkelijk Hollandse gehaktbal heeft half-om-half gehakt als hoofdbestanddeel.
- Peter Puntje sambal + scheutje ketjap manis.