Goulash van biefstuk en kastanjechampignons

8 personen
bereiden

waardering 7,9obv 14 waarderingen

Bevat per portie

279 kcal
26 g eiwit
25 g vet
25 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 750 g biefstuk of entrecote, in dunne repen tegen de draad
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 200 g kastanjechampignons, in vieren
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 900 g aardappelen, geschild en in stukjes
  • 500 g passata uit een pot
  • ca. 850 ml runderbouillon
  • 150 g yoghurt
  • handvol peterselie, grof gehakt

Bereiden

Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olie in een vuurvaste ovenschaal. Bak een derde van het vlees in 2-3 minuten bruin, roer eenmaal. Schep het vlees met een schuimspaan op een bord. Herhaal dit met de rest van de olie en het vlees.

Doe de champignons in de pan en bak ca. 5 minuten op een matig vuur tot ze kleuren. Strooi de paprikapoeder erover en bak deze al roerende mee. Doe de aardappels en passata erbij en genoeg bouillon dat de aardappels net onder staan. Roer goed door en laat het gerecht 20 minuten, of tot de aardappels gaar zijn, sudderen met het deksel op de pan.

Schep het vlees en de jus terug in de pan. Roer goed door en laat 5 minuten sudderen, of tot het vlees gaar is. Breng op smaak met zout en peper. Garneer voor het serveren met yoghurt en peterselie.

Kookboek

Het recept 'Goulash van biefstuk en kastanjechampignons' is afkomstig uit het kookboek...

Eenpansgerechten

Eenpansgerechten zijn niet alleen makkelijk te maken, ze zijn ook ontzettend lekker. 101 verrukkelijke maaltijden die in één pan te maken zijn: aardappel

... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: Barbara Dudzinska | Shutterstock.com

Goulash tips

Reacties op dit recept

  • Anita Ik mis de kidneybonen van de foto...