Kalfsgoulash met paprika
bereiden
Ingrediënten
- 30 g boter
- 2 eetlepels olie
- 1½ kg kalfsvlees (schouderstuk), in blokjes
- 2 grote uien, fijngesneden
- 4 teentjes knoflook, geperst
- 2 eetlepels mild paprikapoeder
- 1 theelepel karwijzaad
- 1 laurierblad
- 2 groene paprika's, in dunne reepjes
- 400 g tomaten, ontveld, zaad verwijderd en fijngesneden (of uit blik)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 300 ml runderbouillon
- 250 ml rode wijn
- 2 eetlepels rodewijnazijn
- 1 grote aardappel (250 g), in blokjes
- zure room
Bereiden
Verhit de helft van de boter met de olie in een braadpan en bak hierin de vleesblokjes in gedeelten op matig vuur rondom aan tot ze goudbruin kleuren. Haal ze uit de pan en houd ze apart. Verhit zo nodig nog wat boter en olie in dezelfde pan en bak hierin de ui ca. 10 minuten onder af en toe roeren tot hij mooi kleurt.
Voeg de knoflook, het paprikapoeder, de karwij en laurier toe en roer ze ca. 1 minuut om tot de aroma's vrijkomen. Schep de vleesblokjes weer in de pan. Voeg de paprika's, tomaten, tomatenpuree, bouillon, wijn en wijnazijn toe en roer alles goed om. Breng het mengsel aan de kook en schuim het af. Draai het vuur laag. Stoof de goulash afgedekt 1 uur zachtjes op laag vuur, onder af en toe roeren. Neem het deksel van de pan en stoof de goulash vervolgens nog 1½ uur zachtjes onder af en toe roeren.
Voeg de aardappelblokjes 30 minuten voor het einde van de stooftijd toe. De goulash is klaar als het vlees zeer mals is maar niet stuk gekookt. Voeg naar smaak zout en peper toe en roer er een schepje zure room door. Serveer hierbij pasta met boter.
Kookboek
Het recept 'Kalfsgoulash met paprika' is afkomstig uit het kookboek...
Slow cooking, lekker langzaam koken
Joanne Glynn
Slow cooking lijkt in veel opzichten op alchemie. Het vergt enige tijd, veel zorg en de allerbeste producten, maar daarna ontstaat er dan ook iets heel bijzonders
... lees verder © Uitgeverij TerraGoulash tips
Reacties op dit recept
- Jozef Prima gerecht, maar ik vind dat de aardappeltjes er apart bij gereserveerd moeten worden. Geeft aan deze bereiding een veel intensere smaak.
- anita Ik heb helemaal geen aardappelen gebruikt; smaakte prima.