Kruidige hachee
bereiden
Ingrediënten
- 50 g boter
- 750 g doorregen runderlappen, in blokjes
- 500 g uien, in ringen
- 1 eetlepel bloem
- 500 ml runderbouillon
- 2 laurierblaadjes
- 2-3 kruidnagels
- 2 eetlepels azijn
- 125 ml crème fraîche
Bereiden
Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees op hoog vuur rondom bruin. Bestrooi het vlees met zout en peper, voeg de uien toe en bak deze enkele minuten mee. Bestrooi het geheel met bloem. Schep alles goed door elkaar en laat de bloem bruin kleuren.
Verwarm de bouillon en giet deze met de laurierblaadjes, kruidnagels en azijn bij het vlees. Laat het geheel met een deksel op de pan, op laag vuur of met een sudderplaatje, in ca. 2½-3 uur gaarstoven.
Verwijder de laurier en kruidnagels en schep de crème fraîche door de hachee. Lekker met gekookte aardappelen en rodekool.
Kookboek
Het recept 'Kruidige hachee' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Vlees
diverse auteurs
Of je nu iedere dag vlees eet of maar een keer per week, je wilt wel echt iets lekkers op tafel zetten. In 'Kook ook - Vlees' staan veel smakelijke recepten met... lees verder
© InmercHachee tips
Reacties op dit recept
- Nicole Lekker recept, alleen jammer van de creme fraîche. Had voor ons geen toegevoegde waarde, eerder het tegendeel.
- Jos Nicole, je hebt gelijk en kruidig is het ook niet zonde.
- Suzanne Als je een keer hachee wil maken kan je ook het 'Hachee (basisrecept)' maken. Dit recept kun je vinden op deze site, is echt een aanrader.