B*g M*c burger
bereiden
Ingrediënten
- 1 witte ui, heel fijn gesneden
- 4 burgerbuns met sesam
- 500 g gehakt voor runderburgers
- ¼ krop ijsbergsla, in dunne reepjes
- 4 plakken cheddar
- 1-2 dikke augurken, in dunne plakjes
- voor de saus
- 3 eetlepels mayonaise
- 1½ eetlepel Amerikaanse mosterd (mild)
- ½ eetlepel augurkensap
- 1 theelepel wittewijnazijn
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1½ theelepel uienpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder (mild)
Bereiden
Steek de barbecue aan, maak een directe opstelling en verwarm tot 220 ° met een plancha, of zet een gietijzeren koekenpan op een rooster.
Meng alle ingrediënten voor de saus met 1 eetlepel fijngesneden ui in een kom en breng op smaak met zout. Zet de saus apart.
Snijd iedere bun horizontaal in 3 plakken.
Verdeel het gehakt in 8 balletjes en leg deze op de goed verwarmde plancha. Leg bakpapier over het gehakt en duw met een spatel of hamburgerpers de 'gehaktballen' stevig aan tot een dunne plak. Draai na 1,5 tot 2 minuten het vlees om en bak nog 1 tot 2 minuten, tot de burgers mooi bruin zijn. Haal de burgers van de barbecue. Leg de snijkanten van de burgerbuns op de plancha en rooster een paar seconden, tot het brood goudbruine randjes heeft.
Bouw de B*g M*c op door op de onderkant van de broodjes een lepeltje saus te smeren en er een klein beetje ijsbergsla op te leggen.
Leg hier 1 plak cheddar en een warme burger op, gevolgd door wat fijngesneden ui en vervolgens het middelste plakje brood.
Maak de tweede laag door weer te beginnen met wat saus, gevolgd door wat ijsbergsla, de augurk, een burger, wat fijngesneden ui en natuurlijk de bovenkant van de bun. Net echt!
Extra benodigd
Plancha of gietijzeren rooster met gietijzeren koekenpan, bakpapier, spatel of hamburgerpers
Het recept 'B*g M*c burger' is afkomstig uit het kookboek Het Ultieme Burgerboek van Zowie Tak.
© Uitgeverij Pig Butts.