Gordon Ramsay: hamburgers met blauwe kaas
bereiden
wachten
Ingrediënten
- voor de hamburgers
- 1 kg mager rundergehakt
- 1 kleine rode ui, fijngehakt
- 100 g blauwe kaas
- 1 klein bosje bieslook, gehakt
- paar druppeltjes tabasco
- 2 theelepels worcestersaus
- 1 theelepel Engelse mosterd
- olijfolie, voor het besprenkelen
- voor erbij
- 6 zachte hamburgerbroodjes, opengesneden
- handvol sla
- plakjes tomaat
- plakjes avocado
- mayonaise en/of ketchup
Bereiden
Maak eerst de hamburgers: doe alle ingrediënten, behalve de olie, in een grote kom en voeg flink wat zout en peper toe. Meng alles goed met uw handen. Breek een klein stukje van het mengsel af, maak er een balletje van, bak het in een koekenpan met olie gaar en proef of het goed op smaak is. Voeg indien nodig nog smaakmakers aan het rauwe mengsel toe. Dek de kom af met plasticfolie en zet hem een paar uur in de koelkast.
Verhit een grillpan of steek de barbecue aan. Maak met vochtige handen 6 mooie hamburgers. Bestrijk of besprenkel ze met een beetje olijfolie en rooster ze 7-10 minuten; draai ze halverwege om. Ze horen in het midden nog een klein beetje rosé te zijn.
Klap zodra de hamburgers bijna gaar zijn de broodjes open en besprenkel de snijvlakken met wat olijfolie. Rooster de broodjes met het snijvlak naar onder op de barbecue of in de grillpan goudbruin.
Serveren: stop de hamburgers in de broodjes, samen met wat sla, plakjes tomaat en avocado en een schep mayonaise en/of ketchup.
Extra benodigd
Grillpan of barbecue
Opmerking
'De toevoeging van kruimelige blauwe kaas geeft deze zelfgemaakte hamburgers een bijzonder accent. Het kost niet veel tijd en moeite om ze te maken en ze smaken echt veel lekkerder dan de kant-en-klare hamburgers uit de winkel. Gebakken partjes zoete aardappel en koolsla passen er perfect bij.' - Gordon Ramsay
Kookboek
Het recept 'Gordon Ramsay: hamburgers met blauwe kaas' is afkomstig uit het kookboek...
Wereldgerechten
Gordon Ramsay
In elk hoofdstuk in 'Wereldgerechten' behandelt de Britse topkok een van de tien wereldkeukens en geeft hij zijn eigen favoriete gerechten prijs. Ook beschrijft... lees verder
© Kosmos UitgeversHamburger tips
Reacties op dit recept
- Gerard Lekker, neem alleen geen Danish blue, dan wordt het allemaal veel te zout en te bitter.. Een goede hamburger kan trouwens zonder kaas, neem liever kruiden als peterselie, kummel o.i.d. Maar naturel is altijd het beste: ook geen mayo, tomaten-ketchup (gedver....) e.d. Gewoon naturel.
- g Danish blue is toch niet bitter, pittig, ja, dat wel. En waarom oefent u grove taal uit, bij een kookrecept, dat is toch niet nodig. Smaken verschillen toch. De een houd van dit... of niet.
- seba Noemt u dit grove taal?? Gedver... als het om dit woord gaat bent u wel een zeer kleinzerig persoon. @Gerard: U hebt waarschijnlijk de meest gevoelige smaakpapillen aan gezien u enkel naturel eet.
-
GJ
Probeer het gewoon en maak het naar je eigen smaak. Klaar.
Ik hou van pittig, niet iedereen... - Ernesto Ik heb er eentje gemaakt met gorgonzola, erg lekker en mild van smaak, een aanrader!!
- Annemarie Heel erg lekker! Wij aten ze met gegrilde paprika en courgette op ciabatta mmmm...