Breakfast burger
bereiden
Ingrediënten
- 1 vleestomaat, in dikke plakken
- 4 bagels
- 4 varkensburgers à 120 g
- 4 plakken jongbelegen kaas
- olie, om in te bakken
- 4 eieren
- 2 kropjes little gem, blaadjes losgehaald
Bereiden
Steek de barbecue aan, maak een half directe/half indirecte opstelling en verwarm tot 200 °.
Bestrooi de plakjes vleestomaat met peper en zout. Snijd de bagels horizontaal open en toast ze, met de snijkanten naar beneden, in 2 tot 3 minuten goudbruin op het indirecte gedeelte van de barbecue.
Gril de burgers aan beide kanten op het gietijzeren rooster tot ze goudbruin zijn en een kerntemperatuur van 60 ° hebben. Verplaats ze dan naar het indirecte gedeelte. Leg op iedere burger een plak kaas en laat 1 tot 2 minuten smelten.
Zet de gietijzeren koekenpan op het gietijzeren rooster en verwarm even voor. Verhit er wat olijfolie in en bak 4 mooie spiegeleitjes.
Beleg de bagels met sla en de burgers. Plaats een plak tomaat op iedere burger en leg hier een spiegelei bovenop. Sluit af met de bovenkant van de bagel en val aan.
Extra benodigd
Half gietijzeren rooster, half hitteschild, half rvs-rooster, kernthermometer, gietijzeren koekenpan
Tip
Bak ook nog wat bacon mee in de gietijzeren koekenpan.
Het recept 'Breakfast burger' is afkomstig uit het kookboek Het Ultieme Burgerboek van Zowie Tak.
© Uitgeverij Pig Butts.