Bunless burger
bereiden
Bevat per portie
322 kcal
30 g eiwit
22 g vet
10 g koolhydraten
Ingrediënten
- 40 g ui, gesnipperd
- 150 g mager rundergehakt
- 1 ei
- 30 g bloem
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel BBQ-saus
- ½ theelepel cajunkruiden
- ½ theelepel gerookte-paprikapoeder
- 5 ml bakolie
- voor de groenten
- 50 g paprika, in ringen
- 50 g tomaat, in slices
- 30 g rode ui, in ringen
- 15 g srirachamayonaise
- 15 g kiemgroenten
- 3 grote Romeinse slabladen
Bereiden
Meng alle ingrediënten voor de burger in een mengkom. Kneed goed en maak drie ballen van het gehaktmengsel. Druk de ballen plat tot burgers.
Zet een koekenpan op het vuur met een heel klein beetje olie en leg de burgers in de pan. Bak ze op een middelhoog vuur en flip ze na ongeveer 5 minuten. De burgers moeten aan beide kanten mooi bruin kleuren.
De Romeinse sla wordt je bun. Beleg de bun met de slices groenten en maak je burger af met wat srirachamayonaise!
Leg de burgers op elkaar en jij kunt genieten, alleen of in gezelschap van een juicy burger zonder calorieoverschot!
Variatietip
Dit gerecht is supermakkelijk vegetarisch te maken door het rundergehakt te vervangen door vegetarisch gehakt.
Opmerking
Een lekker burgertje eten resulteert vaak in een calorieoverschot. Dat hoeft nu niet meer met de bunless burger! Het recept is voor twee burgers, maar prima voor één persoon!
Kookboek
Het recept 'Bunless burger' is afkomstig uit het kookboek...
High protein
Hannah Vreugdenhil
Hannah Vreugdenhil deelt in 'High protein' maar liefst 56 favoriete eiwitrijke recepten. Wat dacht je van tofu sateh, hartige pie, sweet honey chicken salad en veggie protein bowl, vegan risotto en cheeseburger bites. Maar ook not-so-guilty-anymore-pleasures
... lees verder © Spectrum. Beeld: Simone van den Berg