Smash burger
bereiden
Ingrediënten
- 2 romatomaten
- 1 flinke handvol slabladeren
- 400 g (extra) mager rundergehakt
- tex-mexkruiden
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 2 rode uien, in dunne ringen
- 4 plakjes comté (of een kaas vergelijkbaar met Zwitserse gruyère)
- 4 eetlepels ketchup
- 4 theelepels mayonaise
- 4 hamburgerbroodjes
- augurkplakjes (zoetzuur)
Bereiden
Verwijder de kroontjes van de tomaten, snijd ze aan de onderkant kruislings in en dompel ze 1 minuut onder in kokend water. Pel ze en snijd ze in dunne plakjes. Was de slabladeren en laat ze goed uitlekken.
Meng het gehakt met wat zout, peper en 4 snufjes texmexkruiden. Vorm er 4 hamburgers van. Verhit de olie in een koekenpan of grillpan. Leg de burgers erin en 'smash' ze met een bakspaan tot een dikte van minder dan 1 cm. Bedek ze met de uien en bak ze in 2-3 minuten aan één kant mooi bruin en gaar. Draai ze dan om en plet ze opnieuw om de uien goed in het vlees te drukken. Leg een plakje kaas op de gare kant en bak nog 2-3 minuten.
Verdeel de ketchup en mayonaise over de onderste helft van de broodjes en beleg dan achtereenvolgens met de burgers, tomaten, augurken en slabladeren. Leg de bovenste helft erop en serveer meteen.
Kookboek
Het recept 'Smash burger' is afkomstig uit het kookboek...
Burgers
Louis Girod
Met 'Burgers' maak je zelf de lekkerste hamburgers klaar. Van klassiekers als een bacon-cheeseburger tot een knapperige kip- of visburger: álle recepten uit dit boek zitten bomvol smaak. Uiteraard kunnen de vega-varianten niet ontbreken
... lees verder © Uitgeverij Becht